Excursie naar de Zuidpier IJmuiden onder leiding van Wigle Braaksma

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert de Vogelwacht weer een leuke excursie naar de Zuidpier in IJmuiden. Tijdens deze dag-excursie kunnen de deelnemers lekker uitwaaien aan het strand van IJmuiden.

Bij gunstig weer kunnen geïnteresseerden de pier op om typische zeevogels te spotten. Denk aan de alk, zeekoet, Jan-van-Gent, grote zee-eend en drieteenmeeuw. Daarnaast zullen ook strandlopers, steenlopers, zandlopers en piepers kunnen worden gespot. Indien het weer het niet toelaat om de pier te betreden, zal in de omgeving van de pier worden ‘gevogeld.’

Om deel te nemen aan deze excursie kun je je aanmelden tot uiterlijk 26 januari bij Chris Kling: chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Er kunnen maximaal 20 deelnemers zich inschrijven.

Vertrek per auto rond 07.30 uur vanaf parkeerplaats de Blokhoeve (NBC) in Nieuwegein. De deelnemers zijn weer terug rond 15.30/16.00 uur. Benzinekosten indicatie: ca. € 7,00 per persoon. Graag gepast betalen aan de chauffeur. Bij aanmelding aangeven of je zou willen rijden. Voldoende chauffeurs zijn nodig om deze excursie mogelijk te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk